zondag 7 oktober 2012

En we prikken lekker door!

Ja, dat doen we zeker! Want de teller staat vandaag al op 24 deelnemers aan het onderzoek en deze week staan er sowieso weer 8 nieuwe mensen op de planning, dus het gaat goed! We hopen deze week nog een aantal nieuwe mensen te kunnen plannen en dat zou betekenen dat we dan volgende week woensdag onze laatste 'prik-dag' hebben... Nou, dat hadden we van te voren eigenlijk niet durven hopen, want we waren er eigenlijk wel vanuit gegaan dat we tot in begin november nog wel bezig waren met prikken en we dan daarna pas konden beginnen met het verwerken van de data en beginnen aan de resultaten, maar als het dus een beetje meezit kunnen we daar eerder mee starten!

Alle deelnemers moeten dus 2x komen. 1x voor een injectie in het ene deel van de kauwspier, de 2e afspraak voor een injectie in het andere deel van de kauwspier. Dit maakt het dus wel lastiger, want dat houdt dus in dat we 80 afspraken moeten maken. Vooraf hadden we gedacht dat na de eerste afspraak er wel veel afvallers zouden zijn (want tja, wie wil die pijn nu eigenlijk voor de 2e keer?!), maar gelukkig wil iedereen (behalve 1) terugkomen voor de 2e afspraak. Daar staan we sowieso van te kijken: De mensen die meedoen met het onderzoek zijn allemaal zo ontzettend behulpzaam en aardig en willen ook echt tijd maken voor de afspraak.
Al met al: Is dus wel even druk en veel werk met de afspraken, maar gaat goed!

Na onze 'hopelijk-laatste-prik-dag' volgende week woensdag, gaan we onszelf hier even voor belonen en die donderdag voor een lang weekend naar Melbourne! Familie van Elena bezoeken en natuurlijk kijken of die stad net zo leuk is als Sydney. Zin in!

Afgelopen donderdag hebben we de herkansing gedaan met het whalewatchen.Voucher ingeleverd en hup, nog een keer op die boot met hopelijk meer geluk! Hadden we 's ochtends onze tassen weer helemaal volgestopt met warme kleren, regenjassen en poncho's na de ervaring van de vorige keer, bleek het deze dag 30 graden, heel zonnig en heerlijk weer! Verschil van dag en nacht: deze keer zaten we op de boot in korte broek, in t-shirt en geheel droge kleren, nergens een spetter te zien achteraf! En ook een verschil: deze keer zagen we dus EN walvissen EN dolfijnen! Hoe tof! Beetje jammer alleen dat de walvissen er niet echt zin in hadden om te gaan springen en om even een showtje weg te geven, dus we moesten het doen met alleen foto's van ruggen en staartvinnen. Maar, we hadden ze gezien, dus we waren al hartstikke blij!

En afgelopen zaterdag hadden we ook weer wat hoor: Wij hadden een tour geboekt naar de Blue Mountains, wat daar moet je natuurlijk geweest zijn als je in Sydney zit. (Voor degene die het niet kent: Blue Mountains is een National Park ten westen van Sydney. Super mooi, heel leuk om te wandelen en vooral de uitzichten adembenemend).
De tour hadden we die week ervoor geboekt. Komen we er in de dagen erna dus achter dat het de hele week heerlijk weer gaat worden, ja inderdaad, behalve zaterdag!
Nou, zaterdag in alle vroegte (7.15h de bus vanaf centraal station, dus half 7 van huis) in de miezerregen naar het verzamelpunt. De lucht was grijs, vies en grauw en de temperatuur koud! Top!
Die dag hebben we er het beste van gemaakt en dat is gelukkig goed gelukt en we hebben toch een hele leuke dag gehad. Kangaroos in het wild gezien, mooi gewandeld, een echte Crocodile-Dundee gids, dus echt heel leuk! Alleen jammer dat 1 van de hoogtepunten van de dag: The Three Sisters (3 rocks naast elkaar met daarachter adembenemd uitzicht) iets anders uitpakte. Het weer had er toen namelijk helemaal geen zin meer in en de rocks zaten in een goed dik wolkendek en ook van het uitzicht kregen we helaas niets mee.. Leuke foto's van niets (wit/grijs) dus gemaakt, want tja.. we zijn er wel geweest!

Ook doen we hier wat aan echt cultuursnuiven hoor! Naast het Australian Museum maken we ook tijd om naar de pub te gaan op een zondagmiddag en te kijken naar de Rugby-final waar Sydney in staat en kans maakt om de cup te winnen. Een hele pub vol met Aussies, die schreeuwend, vloekend, zingend en uitbundig de wedstrijd volgen (waar wij niet heel veel van snappen.. Er zijn niet veel NL-ers die rugby wel helemaal snappen toch?!) Helaas had Sydney verloren, maar wij hadden wel een leuke middag!

Oke, het is weer tijd om even verder te prikken, dus tijd om dit verhaaltje af te sluiten!

We're having heaps of fun over here!
See you!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten