dinsdag 23 oktober 2012

Bijna uitgeprikt, maar nog lang niet uitgekeken!

Inderdaad, bijna uitgeprikt. We hadden gehoopt voor Melbourne klaar te zijn met het onderzoeksgedeelte, maar aangezien we afhankelijk zijn van vrijwilligers en deze mensen het soms handiger vinden om niet op afspraken te verschijnen of een uurtje van te voren af te zeggen, wil het wel eens anders lopen... Ook komt het voor dat op het laatste moment wordt besloten dat iemand niet geschikt is voor het onderzoek en deze dan geskipt wordt, zodat wij vol gas op zoek moeten naar een nieuwe vrijwilliger. Dit houdt op dit moment in dat we nog 1 deelnemer nodig hebben en we dan op het getal van 32 zitten! Zij komt (hopelijk) vanmiddag voor haar eerste afspraak en dan moeten we voor volgende week nog 1 afspraak met haar maken en dan is het hopelijk echt klaar! Dan kunnen we beginnen met het verwerken van de resultaten (het invoeren van de data in Excel houden we gelukkig goed up-to-date en hoeven we niet aan het einde allemaal te doen), dus dat is een kwestie van invoeren in ons lievelingsprogramma SPSS en dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd wat daar uit gaat komen! (En natuurlijk ook, of er iets uit gaat komen..) Gelukkig is hier iemand op de afdeling die van SPSS wel veel verstand heeft en zij helpt ons graag een handje, dus daar zijn we heel blij mee.

We hopen volgende week een slag te kunnen slaan met het schrijven en in ieder geval onze inleiding en materiaal en methode af te kunnen krijgen.
Want: naast prikken moeten we hier natuurlijk ook veel bekijken. En dat betekent dat we nu toch echt wel een keer moeten gaan bekijken hoe dat surfen hier nu werkt! Want tja.. al bijna 8 weken in Australie en nog geen surfboard aangeraakt?! Dat kan natuurlijk niet langer zo.
Dus... wat hebben we gedaan: Een surftrip geboekt van 5 dagen naar Byron Bay! Eens even kijken wie van ons 3 het snelst kan staan en als eerste die golf goed kan pakken! Heel erg veel zin in. Moet alleen wel iets warmer worden, want aan een bikini zijn we hier nog niet echt gewend...

Wat we ook hebben bekeken afgelopen weekend is Melbourne. Echt een heel erg leuk weekend gehad. We logeerden bij familie van Elena daar en dat was juist heel erg leuk, want we zaten nu voor een aantal dagen niet midden in de stad, maar meer aan de rand op het platteland en zij hadden al van alles georganiseerd en gepland voor ons, dus we hadden een druk programma! Zo zijn we de bergen in geweest om te wandelen en wildlife te bekijken (Ja! De kangaroos zijn nu ook in het wild gespot!). Dat wisten wij ook niet, maar de streek bij Melbourne blijkt echt een wijnstreek te zijn, met heel erg veel wineyards, dus een wijnproeverij kon niet ontbreken. Erg leuk dat je dan bij iemand thuis komt en dat diegene dan Nederlands tegen je begint te praten alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Blijkt diegene een geboren Limburger te zijn en wil hij maar al te graag dat je even binnenkomt om wat te proeven van zijn eigen gebrouwen pear cider. Yamm!
Verder natuurlijk ook Melbourne City in geweest en deze stad is in vergelijking met Sydney een stuk rustiger en kleiner, maar wel erg mooi. Je hebt daar trams! Dus na 2,5 maand de trams te moeten hebben gemist in Amsterdam, nu toch eindelijk weer eens in een tram gezeten! En oh oh, wat ging hij snel! Pff.. konden beter lopen. Ach ja.
Rod Laver Arena en de rest van het park voor Australian Open bekeken en nog even een foto bij de Tigers bus genomen. Ssst.. tegen niemand hier in Sydney zeggen! Tigers is de trots van Melbourne, maar de concurrent van Sydney met rugby, dus die foto moeten we hier maar aan niemand laten zien.
1 van de hoogtepunten in Melbourne was ook: Onze eerste Aussie-Barbie! De hele familie was uitgenodigd voor deze barbeque en het was echt heel gezellig en vooral ook heel erg lekker. Zelfs het kangaroovlees! Tja, want dat moesten we natuurlijk proberen.
Zoals jullie kunnen lezen vloog deze 5-daagse trip om en waren we weer "thuis" in Sydney voor we er erg in hadden.

In Sydney zelf is ook genoeg te doen! De week voor Melbourne was er een foodfestival in het park, waar we een avondje heerlijk hebben gezeten en gegeten. Hele relaxte sfeer, veel mensen en muziek, onverwachts een hele leuke avond. Ook bij Daling Harbour worden geregeld dingen georganiseerd, het Fiesta Festival hebben dan we ook niet overgeslagen. Vanaf het ziekenhuis gaat er een ferry naar de stad, dus ook deze hebben we een keer geprobeerd.
De planning voor dit weekend is een ander festival in de stad en hopelijk een dagje strand. Niet verkeerd!

Jullie lezen het: We hebben het heel druk met van alles.
Nog maar 5 weken te gaan.. En nog zoveel te bekijken!





 

2 opmerkingen:

  1. We hebben het water alvast voor jullie getest, dat is prima te doen! echt een goede temperatuur xD

    BeantwoordenVerwijderen