dinsdag 13 november 2012

Research is done and surfcamp is on!

De laatste weken braken aan dus ook nog maar een paar weken de tijd om ons onderzoek af te ronden. Ons plan was om eind oktober klaar te zijn met het onderzoek zodat we nog genoeg tijd over hadden om aan de scriptie te werken, want de statistiek moet ook nog los gelaten worden op de resultaten en dan hebben we het nog niet over het verwerken hiervan. Maar het is ons gelukt om in de laatste week van oktober de laatste paar mensen te prikken zodat we in totaal de resultaten van 32 mensen die ieder twee keer zijn gekomen hebben verzameld. We zijn hier ontzettend blij mee!

Met een geboekte surfcamp  met Waves surfschool in de tweede week van november in het vooruitzicht hebben we ook nog heel erg van Sydney genoten…
We kwamen erachter dat een leuk festival was in Surry Hills op zaterdag. Dus zijn wij samen met een flesje wijn en een lekkere  zelfgemaakte pastasalade hier naartoe gegaan en hebben de hele dag heerlijk kunnen genieten van de zon, muziek, leuke kraampjes en heerlijke koffie en eettentjes. We stonden ook hier weer verbaasd hoeveel de mensen hiervan kunnen genieten!
Het weer wordt hier ook steeds beter dus hebben we tussen dagjes die we besteden aan het schrijven van de scriptie ook  relax dagjes gepland in het park. Naast Hyde park en de Botanic Gardens heeft Sydney nog een heel groot park (4x groter als het Vondelpark), genaamd Centennial Park.  Naast de auto’s, paarden, skaters en hardlopers die actief door dit park bewegen , kan je hier ook heerlijk door heen wandelen en picknicken wat ook heel veel mensen doen.
En dan was het zover! Maandag 5 november vertrokken we vroeg in de ochtend richting centraal station waar we werden opgehaald voor ons surfcamp!! Wij verwachten een hele groep mensen maar uiteindelijk stonden we er nog met zn drieen op de afgesproken tijd. Na een telefoontje van de surfschool bleek dat we moesten wachten op een 4w drive auto met een man met lange blonde haren. Nou het stereotype surfer die wij in ons hoofd hadden kwam ons dan ook echt ophalen!Met bijna nog langere blonde haren als Lynne en Manouk, zou hij zo in een Andrelon reclame passen. Heel toevallig ging er ook nog een ander Nederlands meisje mee  op ons kamp waar we het heel goed mee konden vinden. Daar gingen we dan met zn vieren, met achter de auto een aanhangwagen met bbq, lunch en surfboards!
De eerste dag surfen was op een strand net buiten Sydney. Eerst in de wetsuits hijsen en toen de vier stappen oefenen op het strand waarmee we uiteindelijk op het board zouden kunnen staan. Samen met het board  vervolgens,het toch wel iets koude water en de golven trotseren. En ja hoor het lukte ons ook nog echt om op het board te kunnen staan! Na een heerlijke aussie bbq op het strand zijn we doorgegaan naar ons Camp. We werden opgehaald door Nas (ook met lange krullen), onze surfinstructeur voor de komende vier dagen. Na een aantal uren in het busje te hebben gezeten kwamen we aan op het camp (Pacific Palms) waar we hartelijk werden ontvangen. We hebben de dagen daarna een heerlijke tijd hier gehad, met veel surf-uren, heerlijk eten en ‘s avonds mee relaxen met de leuke mensen die we hebben ontmoet.  Ook hebben we nog wat wild life van Australie kunnen zien, naast een grote leguaan op het camp hebben we dolfijnen gezien! We zaten rustig op ons board te wachten op een golf toen we vanaf ongeveer 15 meter dolfijnen zagen springen dat was echt ontzettend gaaf! Gelukkig is er niemand aangevallen door een haai en hebben we alleen wat schaafplekken en blauwe benen maar dit was het surfen meer dan waard!
Vrijdag avond zijn we vervolgens vertrokken met de nachtbus richting het noorden naar Byron Bay, de surfstad van Australie. Hier kwamen we na een slapeloze busnacht aan waar we onszelf eerst hebben getrakteerd op een heerlijk ontbijtje. Het was jammer dat het de hele dag regende maar we hebben wel de goede sfeer kunnen proeven van Byron. Mooie stranden, goede surfers en leuke winkels en eettentjes gezien. Savonds zijn we vervolgens weer met de nachtbus naar Sydney vertrokken  waarna ons surfavontuur er jammer genoeg weer opzat.
Nu wordt het weer tijd om aan de scriptie te werken maar daarnaast ook nog veel te genieten van Sydney want over een ruime 2 weken is het alweer tijd om naar Nederland te gaan… We zullen Sydney echt ontzettend missen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten