donderdag 13 september 2012

Eerste weken in SYD!

Ondertussen zijn we al bijna twee weken in deze mooie stad, en we voelen ons al helemaal thuis!
Wij zijn vrijdag 31 augustus aangekomen om 8uur s'ochtends. Wij hebben ons huis vrij makkelijk kunnen vinden door eerst de trein te nemen naar de stad en daarna de bus naar Drummoyne. Het was even sjouwen met al onze bagage maar toen waren we er; 165 Lyons Road! En we waren blij verast met ons appartement, want niet alleen hadden wij een woonkamer, grote keuken met oven, magnetron en zelfs een grote eettafel, maar ook een badkamer met bad en ons eigen was hokje!!! Nadat we ons even hebben opgefrist zijn we gelijk op zoek gegaan naar onze lokale supermarkt, Franklins!
We hadden precies 3 volle dagen om ons even te oriënteren in de stad voordat wij in de Westmead Hospital verwacht werden door onze professor en begeleider van het onderzoek. Op de planning stond het verwachte....Opera House+Harbour bridge, Darling Harbour, Bondi beach en Manly beach! Wij hadden ondertussen al een weekpas om ze veel mogelijk met het OV (openbaarvervoer) te reizen, inclusief de ferry, wat erg leuk is. Uiteraard hebben wij dagelijks veel gelopen want dit was wel de beste manier om de stad te leren kennen.
Dinsdag was onze eerste meeting met onze begeleider Prof Greg Murray. Als kinderen naar onze eerste dag van school zijn wij ruim op tijd richting het ziekenhuis gegaan. Het ziekenhuis zit namelijk niet in de stad en is ongeveer een uur reizen van ons huisje in Drummoyne (oh....dit moesten wij ook nog leren uitspreken!). Wij wisten niet wat wij moesten verwachten dus gingen er aardig gespannen heen. Gelukkig werden wij met open armen ontvangen door de professor. Na een kleine rondleiding gingen wij gelijk aan het werk. Ons onderzoekopzet werd tot in detail besproken. Hieruit kwam onze volgende taak, een protocol schrijven. Dit is vooral nodig om precies te weten wat wanneer moet gebeuren, want tijdens het onderzoek moet alles erg gecontroleerd zijn en mag er niks verschillen tussen de testpersonen. Wij gaan dus bij vrijwilligers een klein depotje zoutoplossing in de masseter spier (een van de grote kauwspieren) spuiten om zo pijn op te wekken, hieruit gaan wij verschillen in de vrijwilligers vergelijken met de pijn die opgewekt werd. De eerste drie vrijwilligers hebben wij al.....ja hoor wij gaan mee doen tijdens de pilot (test run) van ons onderzoek. Dit zal volgende week dinsdag (18sep) plaatsvinden, dus mochten jullie daarna niks meer van ons horen......is er waarschijnlijk iets fout gegaan!!
Verder hebben wij de afgelopen anderhalve week veel van Sydney gezien. We hebben al wat vrienden gemaakt en hebben ons eerste etentje vanavond. Ook de lokale winkeliers kennen ons al en groeten ons dagelijks, erg gezellig. Mensen zijn hier ontzettend vriendelijk en wij staan verrsteld hoe netjes de mensen zich in het OV gedragen, iets wat wij in Amsterdam zeker niet gewend zijn! Wij hebben de IKEA ook al gevonden, want we wilde ons huisje toch een beetje gezellig maken door mooie kaarsen neer te zetten. Hierbij hebben wij ons ook gelijk lid gemaakt van de Ikea Family Card om zo van een lekker gratis kopje koffie te kunnen genieten, gratis wifi en een kaneel koffie broodje daarbij, wij waren blij!
Afgelopen zaterdag zijn wij voor het eerst uitgegaan.....laten wij zeggen dat wij iets 'underdressed' waren door iets 'overdressed' te zijn...wij waren dus de enige meisjes in spijkerbroeken en gympen ;) Het was een van de beste clubs van Sydney, de Goldfish, echt een super avond!
Al om al zijn wij volop aan het genieten van ons leventje hier in Sydney en kunnen wij niet wachten tot volgende week om ons onderzoek lekker op gang te krijgen! Wij houden jullie uiteraard op de hoogte van alles hier.

****Daarbij snappen wij dus eindelijk hoe ons blog werkt en is het nu makkelijker voor jullie ALLEMAAL om te reageren op onze posts en fotos.....****

Geen opmerkingen:

Een reactie posten